Dortmund

A Kirchentag közreműködőket keres a dortmundi egyházi napok lebonyolításához

Dortmund – Hatalmas közönség, fantasztikus hangulat: ezúton várjuk azon kreatív testvérek, zenészek, kiállítók, valamint művészek jelentkezését, akik szívesen vennének részt a 2019-es dortmundi Kirchentag (2019. június 19–23.) programjainak megvalósításában. A kirchentag.de/mitwirken oldalon olvashatók az ezzel kapcsolatos információk, illetve megtalálhatók a jelentkezéshez szükséges pályázati dokumentumok is, amelyeket kitöltve és a főszervezőknek elküldve jelezhetik közreműködői szándékukat.

Kirchentag újratöltve

Dortmund – 2019. június 19–23. között immár 3. alkalommal rendezik meg Dortmundban a Kirchentagot. 2018. január 19-ével az esemény főszervezői megnyitották rendezvényszervezői központjukat, mely egyelőre 40 fővel dolgozik, de egy év múlva már 100 fős csapat fogja biztosítani a zökkenőmentes lebonyolítást.

„Micsoda bizodalom ez”

Dortmund – Dortmund lesz 2019-ben a következő Német Egyházi Napok (Der Deutsche Evangelische Kirchentag) helyszíne, ezt már idén májusban bejelentették a berlini egyházi napok zárásaként. Most pedig megtudtuk, mi lesz az az igevers, amely meghatározója a rendezvénynek. A Királyok második könyvéből a 18. fejezet 19. versének egy részletét választották a szervezők, amelyet hétfőn mutattak be Dortmundban.

Musical készült Luther Márton életéből

Dortmund – Több mint háromezren énekelnek a produkcióban, amelyet a reformáció napján, október 31-én mutatnak be Dortmundban. A poporatórium ősbemutatóján 12 hivatásos énekes, 6 popzenész és 40 szimfonikus zenész működik közre, őket "kíséri" a háromezer emberből álló alkalmi kórus. A reformáció napját abból az alkalomból tartják október 31-én, hogy Luther Márton 1517-ben ezen a napon szögezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét.
Feliratkozás RSS - Dortmund csatornájára