áhítat

Zenés áhítatot tartottak a nyíregyházi evangélikus nagytemplomban

Nyíregyháza – Az alkalmon a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium kórusa és hangszeres növendékei, valamint Kiss Zoltán orgonaművész lépett fel. Igét hirdetett dr. Kovács László Attila.

„Békesség néktek!”

„Jézus erre ismét ezt mondta nekik: Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." (Jn 20,21)

Dömdödöm-áhítat

„Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek, mint akik nem romlandó, hanem romolhatatlan magból születtetek újjá, Isten élő és maradandó igéje által. »Mert minden test olyan, mint a fű, és minden dicsősége, mint a mező virága: megszárad a fű, és virága elhull, de az Úr beszéde megmarad örökké«. Ez pedig az a beszéd, amelyet hirdettek nektek.” (1Pt 1,22–25)

Benedictus! Áldott az Úr!

Zakariás, a boldog apa Szentlélekkel betelten prófétál. Hosszú kilenc hónap volt az övé. Hitetlensége miatt, büntetésből némán töltötte a várakozás idejét. És az ígért gyermek megszületett. János – a későbbi Keresztelő János. Benedictus! Áldott az Úr!

Talán szeretetből van a legnagyobb hiány

Az írás a Kossuth rádió Erős vár a mi Istenünk! címmel kéthetente jelentkező evangélikus félórájában elhangzott szöveg szerkesztett változata.

A hónap igéje

Augusztus hónap igéje: „De mivel Isten mind e mai napig megsegített, itt állok, és bizonyságot teszek kicsinyeknek és nagyoknak” (ApCsel 26,22). Alábbiakban Balicza Iván evangélikus lelkész meditációját olvashatják.

Itt állok, és bizonyságot teszek

Koczor György lelkész áhítata 2017. augusztus 7-én a Kossuth rádió Erős vár a mi Istenünk! című műsorában hangzott el.

„Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.” (Mt 5,4)

A boldogmondások azoknak a keresztyéneknek a jellemzőit írják le, akik e világ „sója és világossága”. A fenti ige szerint a gyászolóknak kellene boldognak lenniük? A missziós lelkület hátterében ennek az érzésnek kell lennie? Igen, de ehhez meg kell értenünk, hogy mi ez a sírás, mi ez a gyász! A görög szó olyan panaszkodást, sírást jelent, ami egy számunkra kellemetlen, nehéz helyzet miatt történik. Itt azért sírnak, mert látják a környezetükben a bűn miatti szenvedést. A sírók tehát az együttszenvedők.

Ökumenikus áhítatot tartottak Gönyűn

Gönyű – Húsvéti készülődésre hívták 2017. április 6-án Gönyű hívei a község lakosságát a reformátusok és az evangélikusok közös használatú templomába. Az áhítatot Magassy Zoltán bőnyi evangélikus lelkész vezette. Kovács Imola református lelkész gyermekeivel és a helyi gyülekezeti közösséggel vett részt az alkalmon.

Tavaszköszöntő gyülekezeti családi délutánt tartottak Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc – Február elejére farsangi családi délutánt terveztünk, de nagyon sok gyerek megbetegedett az óvodában, iskolában, ezért elnapoltuk. Éreztük, ha tovább halogatjuk terveink végrehajtását, kifutunk az időből, hiszen hamarosan itt a húsvét. Ezért 2017. április 2-án, vasárnap délutánra meghívtuk a gyülekezet apraját-nagyját közös játékra, örömre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - áhítat csatornájára